Video-rejseforedrag

af Helge Willesen

New Zealand 2004 (22 dage)

Undervejs var der mellemlanding i Singapore (1½ døgn). Vi var på byrundtur og flod- og havnesejlads. Fra Singapore fløj vi til New Zealand, med landing i Auckland på Nordøen.

Fra Auckland kørte vi til Rotorua (vulkansk område), videre til Napier ved Stillehavskysten og igen videre derfra til hovedstaden Wellington på sydspidsen af Nordøen. Undervejs kom vi blandt andet gennem byerne Norsewood og Dannevirke, der stadig er en smule præget af danske indvandrere.

Fra Wellington sejlede vi til Sydøen til byen Picton. Derfra kørte vi til Nelson. Derudover var vi på udflugt til Abel Tasman Nationalpark med sejl- og vandretur.

Turen fortsatte til vestkysten, en kyst med mange klippe-formationer blandt andet: "Pancake Rocks". Vi fortsatte gennem byen Greymouth, til Fox Glaccier i kraftigt regn- og stormvejr. På grund af dette uvejr var en bro og vejanlæg blevet ødelagt længere fremme på den vej vi skulle benytte dagen efter. Derfor kørte vi en omvej på 600km til Queenstown i alt 900 km (i øvrigt en flot køretur).

I Queenstown havde vi en sejltur til en fårefarm, tur til Milford Sound og senere på vej til Christchurch forbi Mount Cook (New Zealands højeste bjerg - 3700m) og Tekapo søen.

Sidste oplevelse inden hjemrejse var en hval- og delfintur.


Forsiden